Leden VARIO bekend

16 december 2016

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters stelt de Vlaamse Regering de 10 leden aan van de nieuwe Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen, VARIO. Lieven Danneels, gedelegeerd bestuurder Televic Group, zal de VARIO voorzitten.

De Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen werd eind oktober 2016 opgericht door de Vlaamse Regering. Vandaag stelt ze de voorzitter en negen leden aan. Burgerlijk ingenieur Lieven Danneels, gedelegeerd bestuurder Televic Group, wordt voorzitter. "Ik kijk er echt naar uit om deze belangrijke taak op mij te nemen," zegt Lieven Danneels, "ik wil met de adviezen van de VARIO een bijdrage leveren aan een goed beleid dat de Vlaamse ambities op het vlak van innovatie ondersteunt."

De negen andere leden zijn Katrin Geyskens, Wim Haegeman, Johan Martens, Koen Vanhalst, Vanessa Vankerckhoven, Dirk Van Dyck, Marc Van Sande, Reinhilde Veugelers en Hilde Windels.

De voorzitter en de negen leden van de VARIO zetelen in eigen naam. "Ik ga niet bepalen wat VARIO wel en niet mag doen" zegt Philippe Muyters, "het zijn onafhankelijke denkers, mensen met een goede impact, en ik zal hun vragen stellen als ik die heb, maar ze mogen ook absoluut onafhankelijk keuzes maken."

De VARIO zal de Vlaamse Regering en het Vlaams Parlement adviseren over het wetenschaps-, technologie-, innovatie-, industrie-, en ondernemerschapsbeleid. De raad doet dit zowel op eigen initiatief als op vraag. De VARIO volgt de VRWI op die eind december wordt opgeheven. Het VRWI-secretariaat zal voortaan de VARIO inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen.

Lees meer op de website van VARIO.